Climbers

Páros játék: a játékhoz mindenképpen szükség van egy másik online játékosra.
Cél: A játék több körből áll, melynek során a két játékos egyszerre próbál meg kitalálni egy titkos szót vagy kifejezést, betűről betűre. Minden sikeres kör után feljebb léphet a hegymászó, míg a kudarc egyértelmű csúszást jelent. Az nyer, aki először ér a csúcsra. Ha egyszerre több játékos jut fel a hegy tetejére, az a győztes, aki a legmagasabbra jutott volna pontszámai alapján.
Kezelés:
* egy betű kijelölése a piramis egyik betűjére kattintva;
* az egész szó vagy kifejezés megtippelése a kék gombra történő kattintással. Vigyázz, mert minden szónál csak egy lehetőséged van tippelni. Minden helytelen tipp után a hegy lábától kell újrakezdened a mászást;
* bebiztosíthatod magad kampószög segítségével, ha lenyomva tartod a sárga gombot. Minden játékos rendelkezésére 3 kampószög áll;
* akár ki is hagyhatsz egy lépést (ez viszont csúszást jelent!).
Pontozás: Minden betűnek fix pontértéke van, amely a piramisban elfoglalt helyétől függ. A piramis csúcsánál lévő betű értéke 8 pont, a második sorban lévő betűké 4 pont, a harmadik sorban levő betűké 2 pont és az alsó sorban levők 1 pontot érnek. A betűk pontértéke határozza meg, hogy hány méterrel jut feljebb a hegymászó, ha eltalálja az adott betűt.
Az egyes lépéstípusok pontozása a következő:
* Ha a játékos helyesen tippel meg egy betűt, a hegymászó annyi méterrel jut feljebb a hegyen, ahányszor az adott betű szerepel a szóban, szorozva az adott betű értékével (pl. ha az A értéke 2 pont és a rejtvényben 3-szor fordul elő, a játékos 6 méterrel jut feljebb). Ha viszont a játékos nem találja el a betűt, mindig a legértékesebb betű pontértékével lép lejjebb, vagyis 8 métert csúszik.

Légy üdvözölve Magyarország egyik legnépszerűbb online játékoldalán, ahova naponta kerülnek ki a legfrissebb és legjobb ingyenes online játékok, amelyeket szúrós szemű szerkesztőink válogatnak és tesztelnek azért, hogy más hasonló oldalakkal szemben itt csak működő érdekes és élvezetes játékokkal találkozzál. Sőt a legújabb játékokat tuti itt találod meg legelőször, részletes magyar nyelvű leírásokkal és sok esetben videós segítséggel. Más hasonló oldalakon csak napokkal vagy hetekkel később bukkanak fel ugyanezek a játékok, amikor már a mi látógatóink rongyosra játszották magukat velük. Számos speciális kategóriába soroltuk be az egyes "gémeket", ha például szereted a műtős, dokis orvosos más néven doktoros játékokat, akkor érdemes rákattintanod az műtős játékokra, amelyből a legtöbbet a Jatekstart.COM oldalon találod meg. De például az autós játékokon belül olyan speciális, máshol meg nem található kategóriát, mint például a traktoros játékok gyűjteménye, szintén ezen az oldalon bukkant fel először magyar nyelven, csak úgy, mint a hatalmas teherkocsikkal, teherautókkal vagyis óriási kamionokkal játszható ingyenes online kamion játékok vagy a kezdő autóvezetők számára gyakorlást nyújtó egyedi parkolós játékok, amelyekkel gyakorló autóvezetők szintén kellemes perceket szerezhetnek, hiszen sokak számára a parkolás az egyik legnehezebb feladat az autóvezetés során. Szintén az elsők között voltunk az olyan ügyességi vagy logikai játékok gyűjtésében, mint például az aranybányász vagy angol nevén goldminer játékok vagy pedig a Magyarországon nagyon népszerű kínai eredetű táblás Mahjong játékok a logikai madzsong kategóriák mellett szintén népszerűek nálunk az Amőba játékok és az ügyességi vagy az agytekervényeinket egyaránt megmozgató zuhatag játékok, Igazából unaloműzésre az egyik legjobb buboréklövő játékkategória, amely hosszú ideje vezeti a toplistákat nem más, mint a Bubbels3 na és persze a szerencsejátékok kategóriájába sorolható, de csak virtuális pénzben játszható póker játékok. Persze a csajokról sem feledkeztünk meg Nekik nem ajánljuk Hazánk egyik legnagyobb focis játékok gyűjteményét, sokakkal inkább csajos és lányos kategóriát, ahol például olyan főzős játékokis megtalálhatók, amelyek valódi recept alapján valós ételeket lehet elkészíteni, így nem utolsó sorban bárki megtanulhat játszva főzni, szóval újra divatba hoztuk a főzést ;) A fiatalabb hölgyek számára vagy a divatot figyelő és azt kedvelő közönségnek ajánljuk a barbie játékokat. A legkisebb gyerekek részére pedig olyan mesehősöket is elhoztunk az oldalra, mint maga Spongya Bob a spongyabob játékokban vagy talán Kántor, Pimpa, Marcipán és Bolt kutyust is megelőzve a manapság legnépszerűbb kutyás hős Scooby Doo a scooby doo játékokban. Gyere és játssz, jó szórakozást!

Felhasználási feltételek | Impresszum | Egyedi adatkezelési tájékoztató
jatekstart.com A legjobb játékok egy helyen